Waar ben jij van?
Jij bent van het bundelen van de krachten die binnen de overheid een vuist moeten maken tegen het toenemende aso-gedrag in het verkeer. Van het uitstippelen van de gezamenlijke, integrale, gebiedsaanpak tot en met de uitvoering op straat: no nonsense, geen 9-5. Organiseren en aansturen van actie en realiseren van (fysieke) maatregelen. Een innige samenwerking van de gemeentelijke clusters (Stadsontwikkeling, Stadsbeheer Toezicht & Handhaving, Stadsbeheer Openbare Werken en Directie Veiligheid), onze externe partners (politie, Openbaar Ministerie, Havenbedrijf, Waterschap), de externe belanghebbenden (bewoners, bewonersorganisaties, ondernemers) en de diverse ingehuurde uitvoerende partijen (onderzoekers of aannemers).
Jouw functie
Je bent dé organisator en gangmaker in de integrale aanpak. Die aanpak staat inmiddels als een huis in het gebied Kralingen-Crooswijk en moet daar met kracht worden doorgezet. Maar vanuit de Rotterdamse Verkeersaso Aanpak (RVA) ben je ook verantwoordelijk voor het uitzaaien van die aanpak over de andere gebieden in Rotterdam: een voorbeeld leermeester coach. De asos komen overal dus jij ook.
Naast je eigen jagende en uitvoerende rol van de maatregelen moet je er dus voor zorgen dat de gebiedscoördinatoren het voorbeeld volgen en steeds zelfstandiger worden in die taak, waarbij de RVA meer en meer als facilitator gaat functioneren. Je kan snel maatregelen uitwerken en in teamverband op straat brengen. Je bent benaderbaar en kunt zowel intern als met wijkbewoners en wijkvertegenwoordigers communiceren en een band opbouwen.
Voor de gebieden ben je de ingang, de voelsprieten en de ambassadeur van de RVA: wat is er nodig en hoe kunnen we kordaat en effectief optreden tegen asociaal verkeersgedrag. Dat betekent dat je nauwe contacten moet hebben en onderhouden met de diverse gebiedsfunctionarissen, vertegenwoordigers van wijkraden en vaak ook rechtstreeks met bewoners en ondernemers. Al was het maar om dieper inzicht te krijgen in hun verwachtingen, wensen en ervaringen. Schriftelijke en persoonlijke beantwoording van binnenkomende reacties via de verschillende gemeentelijke kanalen is voor jou geen probleem en je pakt moeiteloos het podium als alle ogen op de gemeente zijn gericht.
Bij de uitvoering van de maatregelen (vaak s avonds en s nachts in het weekend) zal het ons zeker ook helpen om contact te leggen met (sommige) veroorzakers van de overlast, die inzichten zijn vaak zeer verhelderend.
Jouw profiel
Als Coördinator Integrale Gebiedsaanpak Verkeersasos ben je verantwoordelijk voor aanpakken. Het is daarom van belang dat je snel werkt, uitzonderlijk goed bent in formele en informele samenwerking waarbij je blindelings kunt steunen op een uitgebreid intern en extern netwerk. De verschillende gemeentelijke loketten die je nodig hebt, hebben voor jou geen geheimen, en het meenemen, uitdagen én coachen
van de gebiedscollega´s is voor jou vanzelfsprekend.
Je optreden is enthousiasmerend
en creatief doelgericht zonder de integriteit te verliezen. Je bent collegiaal en flexibel want je bent ook in de avonden, nachten en in het weekend bereikbaar. Als spin in het web blijf je jagen op de realisatie van de maatregelen uit de RVA ook en juist wanneer anderen lijken op te geven. Het spreekt voor zich dat je zeer resultaatgericht bent, goed bent in de aansturing
van je partners en coördinatie van de ingewikkelde samenhang in dit speelveld, maar zelf niet vies bent van de uitvoerende taken. Communicatie
is een van je drijfveren. Je staat stevig in je schoenen en met jouw overwicht
weet jij de-escalerend te handelen. De integrale gebiedsaanpak vereist een groot omgevingsbewustzijn waarin ook ruim plaats is voor de bestuurlijke belangen onder het vergrootglas van de landelijke belangstelling voor de Rotterdamse aanpak.
Eisen
- Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van verkeerskunde OF je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van gedragswetenschappen met minstens 2 jaar ervaring in mobiliteit;
- Je hebt werkervaring met gespreksvoering met een doelgroep die tegengas geeft;
- Je hebt minimaal 8 jaar werkervaring met een complexe overheidssamenwerking waarbij je te maken had met meerdere interne en externe partijen, met concrete uitvoering van fysieke maatregelen en overheidsoptreden als doel;
Wensen
- Je hebt ervaring met tweedelijns afhandelingen van burgermeldingen (zoals 14010 en E-suite);
- Je hebt ervaring met de voorbereiding en afwikkeling van bestuurlijke documenten (zoals DIVA);
- Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als adviseur voor de bestuurlijke organisatie van gemeenten, opgedaan in de afgelopen 10 jaar;
- Je bent bereid om in de avonden, nachten en weekenden te werken en bent bereikbaar voor crisissituaties;
- Je hebt een netwerk binnen de Rotterdamse regio of in één van de andere 3 grote steden door eerdere werkervaring in de regio.
De afdeling
De afdeling Mobiliteit staat voor een duurzaam bereikbare stad en regio Rotterdam en is daarmee randvoorwaardelijk voor een aantrekkelijke stad en sterke economie. De afdeling Mobiliteit zorgt ervoor dat Rotterdam beschikt over een optimaal verkeersnetwerk gezien vanuit de invalshoeken economie, gezondheid en bereikbaarheid. De komende jaren maken we een transitie naar verduurzaming van de mobiliteit en focussen we op onze bijdrage aan een evenwichtige groei van de stad.
Op de afdeling Mobiliteit werken ruim 150 collegas. Zij geven deskundig en bevlogen vorm aan de Rotterdamse mobiliteit door met humor, collegialiteit en loyaliteit samen te werken. De afdeling bestaat uit 7 teams die verantwoordelijk zijn voor een thematische of een gebiedsgerichte aanpak.
Onze organisatie
Wij zijn van goede en groene groei. De stad vormgeven en in vorm houden.
De skyline van Rotterdam. De diversiteit aan bedrijven en publieke instellingen. De bereikbaarheid van stad en regio. De internationale handelsgeest, ondernemerskracht, ambitie en daadkracht. Het zijn allemaal voorbeelden van hoe Stadsontwikkeling samenwerkt met bewoners en ondernemers aan de voorspoed van de stad. Sinds 2016 is daar een extra opgave bijgekomen en dat is groene groei: vooruitgang die klimaatvriendelijker, beter voor het milieu en op een circulaire gedachte gebouwd is.
Stadsontwikkeling bouwt dus aan een sterke economie en een aantrekkelijke woonstad. Met hart voor Rotterdam en de mensen die er komen, wonen en werken.
Waar wij van zijn
Samen met Rotterdammers en verschillende partners geven we vorm aan de stad en houden we de stad in vorm. Kies jij voor Stadsontwikkeling, dan is de kans groot dat je ideeën ontwikkelt die een duidelijk stempel achterlaten op Rotterdam. Je gaat vernieuwing en vooruitgang dromen, tegelijkertijd zit je zelf aan de knoppen om groei samen met de stad te realiseren. Stadsontwikkeling is er voor mensen die behoeftes zien, de ruimte pakken, ervoor durven gaan en het waarmaken.